Information om kakor

På den här webbplatsen använder vi kakor (cookies). Här får du veta mer om kakor, hur de används på webbplatsen och hur du gör om du vill stänga av dem.

Kakor är små textfiler med information om ditt besök på webbplatsen. De lagras i din webbläsare på den enhet, till exempel mobiltelefon eller dator, du använder för att besöka vår webbplats. Textfilen som skapas innehåller ingen personlig information, som e-postadress eller namn.

Vi använder kakor för att underlätta ditt besök och för att göra webbplatsen bättre. I och med att du använder webbplatsen samtycker du till användning av kakor.

De här kakorna används på webbplatsen

Namn: __ga
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics.
Typ: Kaka som lagras 2 år på användarens dator.

Namn: __gat
Syfte: Besöksstatistik med verktyget Google Analytics.
Typ: Kaka som lagras 30 minuter på användarens dator.

Namn: alert43
Syfte: Kommer ihåg att användaren har klickat bort informationen om kakor.
Typ: Kaka som lagras 1 år på användarens dator.

Analysverktyget för webbstatistik - Google Analytics

Vi använder analysverktyget Google Analytics och dess kakor för att samla in information om hur du som besökare använder webbplatsen, till exempel genom att mäta antalet sidvisningar. Informationen används för att förbättra webbplatsen och användarupplevelsen.

Kakorna för denna tjänst är beskrivna längre upp på denna sida och de innehåller ingen information som kan kopplas ihop med dig som enskild person. Om du ändå inte vill att användningsdata samlas in i statistiksyfte kan du använda så kallade "opt-out" tillägg till din webbläsare. Du hittar mer om hur du gör opt-out tillägg för Google Analytics på Googles webbplats.

Så stänger du av kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du stänga av dem i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en kaka på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Mer om kakor

Du kan läsa mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats Frågor och svar om kakor (cookies) för dig som använder internet.

Kontakta oss

Har du frågor eller synpunkter om nationella riktlinjer och indikatorer? Kontakta oss på nationellariktlinjer@socialstyrelsen.se

Har du frågor eller synpunkter om försäkringsmedicinskt beslutsstöd? Kontakta oss på forsakringsmedicinskt.beslutsstod@socialstyrelsen.se